Jelle Klaasen maakt er geen geheim van dat hij voor zijn doen een slecht jaar draait. De 33-jarige Nederlander was te gast bij Darts Inside en betitelde zijn seizoen tijdens de uitzending als ‘slecht’.

Door zijn slechte resultaten op de Pro Tour, is ‘The Cobra’ uit de top-16 van de Pro Tour Order of Merit gevallen. In komende maanden moet Klaasen dus goed presteren om kwalificatie voor de televisietoernooien af te dwingen.

Toen presentator Jacques Nieuwlaat vroeg naar de oorzaak van zijn mindere resultaten, wist de voormalig Lakeside-kampioen niet direct één oorzaak aan te wijzen. Volgens hem is het een combinatie van meerdere factoren.

”Het is alles een beetje bij elkaar”, vertelt ‘The Cobra’. ”Ik ben begin dit jaar gewisseld van materiaal en misschien te snel overgestapt doordat ik gelijk alles heb aangepast. Mijn pijlen komen niet zo mooi in het bord op het podium, waardoor ik op de European Tour niet heb gepresteerd. Op de Matchplay probeerde ik ook weer iets anders. Het vertrouwen is niet groot en dan wordt het minder. Het is geen verschrikkelijk jaar, maar geen goed jaar.”

Toch gaat Klaasen met een positief gevoel de tweede seizoenshelft in. ”Het gevoel is op dit moment wel goed, het begin van het jaar voelde het ook echt dramatisch. Ik probeer mijn oude worp terug te krijgen. Het ligt namelijk niet zo zeer aan de pijlen maar meer aan mijn worp. Het gevoel is niet goed en ik weet niet hoe ik mijn elleboog soms moet houden.”

Klaasen onderging in mei 2017 een operatie aan zijn pols. Ruim een jaar later ondervindt hij nog altijd de gevolgen van deze ingreep. ”Voor de operatie trainde ik makkelijk acht uur per dag. Als ik nu meer dan twee uur per dag train begin ik mijn pols te voelen.”

Stefan Straßenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Straßenburg/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek