Jan Dekker lijkt in de vorm van zijn leven. Nadat hij afgelopen zaterdag voor het eerst de halve finale van een Players Championship haalde, bereikte ‘Double Dekker’ ditmaal voor de eerste keer de laatste acht op een Euro Tour-evenement.

Eerder in het toernooi maakte de geboren Drent indruk door zijn eerste ronde met 108 gemiddeld te winnen en Alan Norris te verslaan dankzij een 160 finish in de beslissende leg. In het duel tegen Kim Huybrechts was Dekker ijzersterk op zijn finishes. De tweevoudig halve finalist op Lakeside gooide in de derde leg 148 uit voor de break en gaf daarna de break voorsprong niet meer uit handen. Dekker gooide zes van zijn negen pijlen op de dubbel raak.

Ook Jelle Klaasen wist de kwartfinale van de European Darts Grand Prix te halen. ‘The Cobra’ kende geen enkel probleem met Mark Webster en gunde de Welshman maar één leg. De volgende tegenstander van Klaasen is Joe Cullen. ‘The Rockstar’ versloeg Mensur Suljovic met 6-5 in een prima duel waarin beide spelers gemiddeldes boven de 101 lieten noteren.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek