Jelle Klaasen komt mogelijk tweemaal in actie op de openingsavond van het PDC WK Darts 2020. The Cobra opent het toernooi met een duel uit de eerste ronde tegen Kevin Burness.

Bij winst op de Noord-Ier speelt Klaasen op dezelfde avond nog tegen titelverdediger Michael van Gerwen. Een Nederlandse clash lijkt dus ophanden, al wil de voormalig Lakside-kampioen niet te lichtzinnig denken over zijn eerste tegenstander.

”Ik heb wel eens op de Pro Tour tegen hem gegooid en won vervolgens mij redelijk makkelijk. Maar ik heb hem ook goede wedstrijden zien gooien, dus het is niet iemand die je moet onderschatten”, vertelde Klaasen tegen RTL7darts over Burness.

De Nederlander beaamde vervolgens dat zijn loting voor de tweede ronde een stuk moeilijker is. Dat is de zwaarste loting die er is, je weet dat je op je best moet gooien.”

Toch zag Klaasen meteen twee mogelijke lichtpuntjes voor een eventueel duel tegen zijn landgenoot. ”Ik denk dat als je de eerste ronde wint, wel een voordeel hebt dat je al een wedstrijd in de benen hebt en dat je waarschijnlijk met een goed gevoel die tweede wedstrijd in gaat. Voor Michael is het zijn eerste ronde, dan is hij vaak op de toernooien het minste. Hij heeft altijd wel dat ‘ie groeit in het toernooi.”

Kelly Deckers/PDC Europe

Foto: Kelly Deckers/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek