Des Jacklin staat bijna twaalf maanden aan het roer bij de BDO, maar kan ondanks twee gesloten deals weinig mensen bekoren. Vooral zijn vele reisjes en het promoten van zijn persoonlijke belangen stuiten tegen de borst.

De eerste grote daad van Jacklin was het opheffen van sancties tegen BDO-spelers die de overstap willen maken naar de PDC. Vervolgens sloot de British Darts Organisation een driejarige deal met Eurosport voor het uitzenden van de drie majors (wereldkampioenschap, World Masters en World Trophy).

Nadien bleef het lang stil vanuit het bestuur. Over doorgang van de BDO World Trophy (30 augustus – 1 september) kwam deze week pas uitsluitsel. In de tussentijd genoot Jacklin van meerdere vakanties, terwijl er op bestuurlijk niveau veel problemen bij de BDO waren. Bovendien viel de BDO-voorman vooral op met het promoten van een toernooi in Cyprus, een evenement waarbij voor hem persoonlijke belangen spelen.

BDO-voorzitter Des Jacklin. Foto: BDO Darts

Martijn Kleermaker, momenteel behorend tot de top-10 van de BDO-ranking, is niet te spreken over de verrichtingen van Jacklin, zo valt op te maken uit een serie reacties op Facebook.

‘Die man is simpelweg niet geschikt voor zijn functie. Hij houdt mij niet tevreden. Ik had graag al wat duidelijkheid gehad over de World Trophy’, schrijft de Harderwijker.

Toevalligerwijs kwam de British Darts Organisation op dezelfde dag nog met uitsluitsel over de World Trophy. ‘Misschien had hij z’n zaakjes wat eerder moeten regelen. Dat toernooi in Cyprus promoten kan hij wel goed… Als het maar om meneer z’n portemonnee gaat. Het is een behoorlijke pipo’, zijn een greep uit meerdere reacties van Kleermaker.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Jacklin heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het feit dat het zolang duurde voordat er informatie over de BDO World Trophy beschikbaar was. ”Dat spijt mij zeer, maar er is niks meer aan te veranderen. Dit toernooi gaat gelukkig door en ik hoef mij hier de komende achttien maanden niet meer op te concentreren.”

”De volgende aankondiging zal hopelijk weer over een driejarige deal zijn. Ik garandeer iedereen dat alles in het werk wordt gesteld om de organisatie zo goed mogelijk te maken.”

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek