Na zijn verrassende groepszege in de eerste fase van de PDC Home Tour komt Martijn Kleermaker zondagavond in actie tijdens de play-offs.

Ook de laatste 32 wordt in een poulevorm afgewerkt. Dit keer zit Kleermaker in een groep met Joe Cullen, Chris Dobey en Jeff Smith. Na weken zonder serieuze dartsverplichtingen begint het weer te kriebelen bij de Dutch Giant.

Ik heb er onwijs veel zin in. Als de gewone toernooien weer opstarten, denk ik dat het wel klaar zal zijn met het virtuele darten. Voor nu ben ik blij dat ik weer wat kan doen. Als ik zondag wakker word dan ben ik meteen enthousiast. Het gevoel: het is weer matchday, ik kan weer aan de bak. Dát mis ik”, vertelt de Harderwijker in gesprek met AD Sportwereld.

Voorlopig zal de 29-jarige darter nog thuis zijn pijlen moeten gooien. Hoewel de kroegen vanaf 1 juni weer open mogen, mag er mogelijk nog niet gedart worden. ”Dat vind ik zelf enorm jammer. In een omgeving met andere mensen trainen, zorgt voor impulsen, beleving en contact. Natuurlijk is het fijn dat je weer een pilsje kunt drinken, maar als ik dan een dartsbord zie hangen dan denk ik toch: potverdorie, mag ik nog niet gooien.”

Sven Neuschaefer/PDC Europe

Foto: Sven Neuschaefer/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek