Boris Koltsov heeft een nieuwe materiaalsponsor gevonden. De Rus maakt de overstap van dartsfabrikant Unicorn naar Winmau.

‘The Viking’, zoals zijn bijnaam luidt, zorgde samen met landgenoot Alesandr Oreshkin voor een verrassing op de World Cup of Darts door Australië uit te schakelen. Met een nieuwe sponsor wil Koltsov verder werken aan zijn individuele dartscarrière bij de PDC.

De 29-jarige Russische darter gaf zijn basketbalcarrière op in de hoop professioneel darter te worden. Om de kans op succes groter te maken, denkt Koltsov na over verhuizing naar het Verenigd Koninkrijk.

”Groot-Brittannië is het mekka van de dartssport”, stelt Koltsov in gesprek met Winmau Darts. ”Er zijn een hoop sterke spelers hier, dat is een verleiding om er naar toe te gaan. Op dit moment woon ik in Rusland met mijn familie. Maar zodra ik meer succes ga boeken, moet ik nadenken over het verhuizen naar een ander land. Het is niet zo moeilijk om te reizen, want vluchten duren vier tot zes uren.”

”Als ik verhuis, is het grootste verschil dat mijn familie niet meer bij mij is. Daarnaast is het voedsel ook anders. In Rusland eet ik alles, maar mijn favoriete eten is vlees en alles wat daar aan verbonden is. Het eten in het Verenigd Koninkrijk is zeer smaakvol. Onlangs proefde ik ‘fish & chips’ met geroosterde biefstuk, het was heerlijk. Als ik het eten daar lekker vind en daarnaast gelukkig ben, dan komt het mijn spel ten goede.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek