De PDC heeft besloten om het komende PDC Challenge Tour-weekend in april te verspreiden over drie dagen. Over een periode van drie dagen worden vier toernooien gespeeld.

Normaliter worden er vier PDC Challenge Tour-toernooien in twee dagen afgewerkt. Door een recordaantal deelnemers op de Q-School, doen er echter meer spelers mee aan dit circuit. Door de vele deelnemers was de tweede finale tijdens het openingsweekend van de Challenge Tour pas rond middernacht afgelopen.

Om de spelers tegemoet te komen heeft de bond besloten om vier toernooien over drie dagen te spreiden. Enkel op zaterdag 11 april worden nu twee toernooien gespeeld. Op vrijdag 10 april en zondag 12 april wordt telkens één evenement afgewerkt.

Het Challenge Tour-circuit staat open voor spelers die mee hebben gedaan aan de Q-School, maar geen Tour Card hebben gewonnen.
Op deze tour zijn startbewijzen voor de Pro Tour 2020 en Tour Cards voor 2021 en 2022 te verdienen. De hoogstgeplaatste spelers op de Challenge Tour Order of Merit komen in aanmerking voor de reserveplekken op de Players Championships.

De nummer één en twee op de Challenge Tour-ranking krijgen aan het einde van het seizoen een PDC Tour Card aangeboden voor de twee daaropvolgende seizoenen.

Klik hier voor meer informatie over de Challenge Tour.

Tags:

Author: Pieter Verbeek