De PDC organiseert zaterdagmiddag opnieuw een speciale editie van ‘Darts at Home’ om geld in te zamelen voor de Engelse gezondheidszorg NHS.

Vorige week werd begonnen met dit initiatief en toen werden vier Britse voetballers uitgenodigd. Ditmaal is er door de PDC gekozen voor vier bekende Britse sporters. Tot de deelnemers behoren snookeraar Mark Selby, golfer Andrew Johnston, bokser Dave Allen en cricketer Alex Hales.

Het toernooi wordt door de PDC uitgezonden op YouTube. Tijdens de uitzending kunnen kijkers geld doneren aan de NHS, de Engelse gezondheidszorg.

De competitie is gebaseerd op het PDC Darts at Home-concept, dat werd gebruikt als test voor de PDC Home Tour. Via een videoverbinding spelen darters – of in dit geval Britse sporters – online tegen elkaar en worden scores met een webcam of andere camera gefilmd.

Het format iets wel iets anders dan wat wordt gebruikt voor de PDC-darters. De voetballers spelen wedstrijden over best of 3 legs, waarbij wordt begonnen op 301. Wel moeten zij met een dubbel of via de bullseye de legs besluiten.

Tags:

Author: Pieter Verbeek