Maik Kuivenhoven zorgde afgelopen zondag voor een grote sensatie door in de eerste ronde van het achtste Players Championship Michael van Gerwen te vloeren. Een ronde verder was het zelf einde verhaal voor de 31-jarige Nederlander.

Kuivenhoven was aanvankelijk nochtans niet opgezet met de loting. “Dat heb ik weer”, stuurde hij een berichtje naar enkele vrienden. Tegelijkertijd sprak hij zichzelf moed in: “Ik heb nog nooit van hem verloren. Het was ook wel de eerste keer dat ik Van Gerwen trof”, lacht Kuivenhoven in gesprek met AD.nl.

De 31-jarige Nederlander kwam snel 4-1 voor tegen Van Gerwen, maar zag hem terugkeren tot 4-4 en later 5-5. In de laatste leg stond hij op 54 en die wist hij meteen in twee pijlen uit te gooien, terwijl Mighty Mike stond te wachten op 48. “Bij Players Championships is er geen publiek, hangen de borden vrij dicht bij elkaar en zijn jongens in andere partijen vol in de concentratie. Ik mocht dus niet te hard juichen. Maar anders had ik alles bij elkaar geschreeuwd natuurlijk. Nu bleef het bij een gebalde vuist. Michael gaf me overigens netjes en hand en feliciteerde me.” In de volgende ronde ging hij er zelf uit tegen de Ier Gavin Carlin. “Zonde, maar toen stond ik zelf heel slecht te gooien.”

Laatste toernooi voor lange tijd?

Door de coronacrisis is het afwachten of er snel nieuwe toernooien volgen. “We kregen in Barnsley al wel het advies om regelmatig onze handen te wassen en dat soort dingen. Maar er zijn al wat toernooien afgelast inmiddels. Dat snap ik ook wel. Darters reizen de halve wereld over en zo zou je het virus kunnen verspreiden. Bovendien zijn er al wat luchthavens dicht en darters uit die landen kunnen dan niet meedoen als toernooien wél doorgaan. Ik wacht nu maar even af op wat er gaat gebeuren.”

Kuivenhoven gaat de komende weken alvast hard trainen om zijn Tour Card veilig te stellen. ,”Ik stond 79ste voor dit weekend, maar het gat naar de veilige 64ste plaats is nog best groot. Ik denk dat ik de rest van dit jaar nog zo’n 40.000 euro moet verdienen om daar te komen. Als ik blijf gooien zoals de laatste weken, dan is dat mogelijk.”

Kelly Deckers/PDC Europe

Foto: Kelly Deckers/PDC Europe

Tags:

Author: Bram Coenen