Maik Kuivenhoven kende een goede tweede dag op de PDC Summer Series in Milton Keynes. De Nederlander klopte onder meer Michael van Gerwen.

Voor Kuivenhoven was het de tweede keer in evenveel partijen dat hij van Van Gerwen wist te winnen, eerder deed hij dat begin maart ook al op het Players Championship in Barnsley. “Ik stond 5-2 voor, mis een paar matchdarts en dan laat ik hem tóch terug in de wedstrijd komen, maak ik het nog spannend. Dat is toch omdat hij Michael van Gerwen is en ik Maik Kuivenhoven ben”, reageert de Nederlander tegenover AD.nl.

”Ja, Michael weet inmiddels wel wie ik ben”, vervolgt Kuivenhoven vanuit Milton Keynes. ”Ik heb ook gewoon contact met hem als we staan in te gooien. Met alle Nederlanders, eigenlijk. Dat is wel gezellig. Het is ook wel de bedoeling dat Van Gerwen weet wie ik ben. Dat ik nu voor de tweede keer win, is heel gaaf. Hij is toch de nummer één van de wereld. Het is heel wat als je van zo’n speler kan winnen.”

Kuivenhoven kende sowieso een goede tweede dag op de Summer Series. In de eerste ronde vloerde hij Robert Thornton en een ronde later troefde hij ook landgenoot Vincent van der Voort af. Nadat hij Van Gerwen had verslaan ging hij ten onder tegen Dave Chisnall. ”Hij stond zo goed te gooien, daar kon ik niet tegenop. En ik had maar vijf minuten na mijn partij tegen Van Gerwen, toen moest ik alweer aan de bak. Ik was nog een beetje zoekende in de eerste paar legs. Maar goed, uiteindelijk heb ik toch maar mooi drie rondes gewonnen.”

Tags: , ,

Author: Bram Coenen