Nitin Kumar gaat op donderdag 13 december zijn debuut maken op het WK Darts. Dit doet de Indiër tegen een Nederlander, want de loting koppelde hem aan Jeffrey de Zwaan.

Mocht Kumar weten te winnen, dan wacht op dezelfde avond nog een ontmoeting met regerend wereldkampioen Rob Cross. De 33-jarige darter uit India heeft echter weinig vertrouwen dat hij langs De Zwaan gaat komen, zo vertelt hij tegen Darts Actueel.

”Hij is een geweldige speler. Ik voel dat hij de komende jaren één van de beste spelers ter wereld zal worden. Ik maak eigenlijk geen kans tegen hem. Wel denk ik dat wanneer ik op mijn best speel en van zijn fouten gebruik maak, ik hem in de problemen kan brengen. Dat zou interessant zijn.”

Na het WK Darts gaat Kumar proberen een Tour Card te veroveren op de Q-School. ”Ik weet wat voor niveau spelers nodig hebben om een Tour Card te winnen en dat niveau kan ik aan. Het is voor mij taak om mijn kalmte te bewaren en een constant niveau te gooien.”

Indien de Indiër er niet in slaagt om een Tour Card te pakken, gaat hij wellicht een aantal toernooien gooien op de Challenge Tour, het tweede niveau van de PDC. ”Zoals het er nu voor staat, ga ik volgend jaar een aantal Challenge Tour-toernooien spelen. Ik blijf voor een tijdje in Engeland wonen, maar ik weet nog niet voor hoelang.”

PDC Asia

Foto: PDC Asia

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek