Woensdagavond wordt de tweede poule van de laatste 32 op de PDC Home Tour gespeeld. Onder meer Glen Durrant en Stephen Bunting komen in actie.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 11 legs wordt gespeeld. De laatste 32 duurt acht dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de laatste acht van de PDC Home Tour.

Bunting en Durrant waren allebei foutloos tijdens de eerste fase van deze competitie. Bunting rekende af met Kim Huybrechts, Harald Leitinger en Nathan Derry. Durrant toonde zich te sterk voor Justin Pipe, Maik Kuivenhoven en Vincent van der Meer.

Mike de Decker pakte de poulezege bij zijn herkansing in de 26ste groep. Alan Tabern is de vierde speler in deze poule. De ervaren Engelsman won ten koste van onder meer Mike van Duivenbode zijn eerste groep.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Woensdag 27 mei
Groep 2 (laatste 32)

20:30 Stephen Bunting v Mike De Decker
21:00 Glen Durrant v Alan Tabern
21:30 Mike De Decker v Alan Tabern
22:00 Stephen Bunting v Glen Durrant
22:30 Glen Durrant v Mike De Decker
23:00 Alan Tabern v Stephen Bunting

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek