Zaterdagavond wordt de vijfde poule van de laatste 32 op de PDC Home Tour gespeeld. Onder meer Rob Cross komt in actie.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 11 legs wordt gespeeld. De laatste 32 duurt acht dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de laatste acht van de PDC Home Tour.

Cross neemt het op tegen Luke Woodhouse, Daniel Larsson en Ryan Searle. Waar Cross een stroeve eerste poulefase kende, was Woodhouse juist één van de hoogvliegers. De Engelsman wierp een negendarter en hield na een zinderende partij Gerwyn Price achter zich in zijn groep.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Zaterdag 30 mei
Groep 5 (laatste 32)

20:30 Rob Cross v Daniel Larsson
21:00 Ryan Searle v Luke Woodhouse
21:30 Daniel Larsson v Luke Woodhouse
22:00 Rob Cross v Ryan Searle
22:30 Ryan Searle v Daniel Larsson
23:00 Luke Woodhouse v Rob Cross

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek