Eerder dit seizoen was Twenty Six uit Urk al kampioen geworden van overgangsklasse A van de SuperLeague. Afgelopen weekend werden de overige drie kampioenen bekend.

Hoofdklasse
Oranje Bar 1 had nog één puntje nodig om de titel te prolongeren. Dit lukte in Den Haag tegen de Kleine Eik waar er met 6-4 gewonnen werd. Oranje Bar pakte de hoofdklasse titel alweer voor de zevende keer. Dit seizoen bestond het kampioensteam van Peter van den Broek uit Davy van Baelen, Andy Baetens, Joey ten Berge, Yoeri Duijster, Patrick Morelissen, Sven Verdonck, Geert de Vos, Jermaine Wattimena en Davy van der Zande. Nitro Darts Sneek, dat vorig jaar promoveerde, speelde een sterk seizoen en bekroont dat met een tweede plaats. Bosgenoegen wist met 9-1 te winnen bij Tapperij Teun en wordt daarmee derde. Pinkster won met 7-3 van de Zwaantjes en de Fanatics wonnen met diezelfde cijfers van Prima Darts. Het was al bekend dat de Zwaantjes, Prima Darts en Tapperij Teun zouden degraderen. Hen zien we volgend jaar terug in de overgangsklasse.

Overgangsklasse A
In deze klasse stelde Kremer de tweede plaats veilig door een 7-3 overwinning op Cleopatra. Osseldarts/DC Hobisports won met 6-4 van The Legend en is derde geëindigd. Kampioen Twenty Six won met 8-2 van de Dissel en behield daarmee zijn ongeslagen status. Café op de Hoek werd uiteindelijk negende en zij spelen volgende week nog een promotie/degradatieduel tegen ‘Team Hoogeveen’. Helaas zien we Cleopatra Enschede niet meer terug volgend jaar, zij zijn tiende geworden.

Overgangsklasse B
De ontknoping in overgangsklasse B was ontzettend spannend. Hemeco had aan een winstpartij tegen Red Alert genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Red Alert deed zijn sportieve plicht, speelde ontzettend goed en won met 8-2. De situatie was vervolgens zo dat de winnaar van het onderlinge treffen tussen Café Kafé en Dart Team Venlo kampioen zou worden. In een beslissende solo haalde Martin Soethof namens Café Kafé de winst binnen. Na al een aantal keer dicht bij te zijn geweest wist Café Kafé uit Doetinchem eindelijk promotie af te dwingen. Het team bestond dit jaar uit Patrick Blansjaar, Dominic van Embden (captain), Dennis te Kloese, Jean Paul Leeuwrik, Martin Soethof, Harm de Vries en Mark Wensink. Ook in de onderste regionen moest de beslissing nog vallen. Uiteindelijk degradeert EDC Team SuperLeague direct na een verliespartij tegen Eetcafé Modern: 4-6. Dorpsherberg No Fear is na winst op Oranje Bar 2 veroordeeld tot een promotie/degradatieduel tegen Dartcafé Nouveau uit Brunssum volgende week zaterdag. De laatste wedstrijd uit deze klasse ging tussen ’t Haspeltje – Oranjestad United: 5-5.

Overgangsklasse C
Het was bijna onmogelijk, maar in overgangsklasse C was het nog spannender dan in overgangsklasse B. In een onderling duel maakten 8-eraf Amsterdam en Racketcentrum Terneuzen uit wie het kampioenschap zou pakken. Het werd een thriller waarbij het aankwam op de solopartij. Fabian de Lange van RCT bleek hierin net te sterk voor Wouter Rietveld en RCT zien we dus volgend jaar terug in de hoofdklasse! Captain Wesley van Hoeijen kon dit jaar beschikken over de volgende spelers: Fabian de Lange, Rowdy Schoremans, Pieter Otten, Wesley Bour, Kevin Blomme, Patrick Raassens, Steven Pauwels en Dylan van de Velde. ’t Pleintje is met 19 punten (!) helaas gedegradeerd. Ze wonnen zelf van Agnes & Schier, maar omdat ook Café de Schot en Flora Bar wisten te winnen eindigt het Pleintje als tiende. Café de Schot zal volgende week nog aantreden in de strijd om lijfsbehoud tegen Texsaloon uit Ermelo. De laatste wedstrijd uit deze poule ging tussen Sonny’s en Taveerne en eindigde in 5-5.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek