Darius Labanauskas werd zondag de laatste automatische winnaar van een PDC Tour Card op de Q-School. De Litouwer was in de finale te sterk voor Vincent van der Meer.

Labanauskas, die op het WK Darts nog van Raymond van Barneveld had gewonnen, moest aan de bak op de slotdag van de Q-School. ‘Lucky D’ was tijdens dag twee en drie telkens vroeg uitgeschakeld, waardoor hij zondag een dagzege nodig had om een Tour Card te winnen. Dat lukte na overwinningen op onder meer Madars Razma, Thibault Tricole, Kenny Neyens en Van der Meer.

”Het was erg moeilijk. Ik wist dat ik bij verlies kansloos zou zijn voor een Tour Card”, zei Labanauskas na zijn dagzege.

”Ik ging de dag in met het idee dat ik een eindoverwinning nodig had en ik wist van mezelf dat ik in staat was om dat te doen. Uiteraard ben ik hier heel erg blij mee.”

Klik hier voor meer informatie over de Q-School.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek