De laatste speelronde van de LaCo zit erop. Alle teams hebben de poulefase achter de rug en enkele teams komen in juni terug tijdens de play-offs.

Heren A
De ranglijst bij de heren A is na de laatste speelronde niet meer gewijzigd. DVO verloor met 9-8 van DVS en blijft derde. SDC wist DONHN met 11-6 te verslaan.
Teams in play-offs: DVS, RDB en DVO.

Heren B
Bij de heren B had DBA een zege nodig om zeker te zijn van de play-offs en die zege kwam er. Ze waren op bezoek bij DBMN met 13-4 te sterk. Mede door de nederlaag van DBMN is DBBR koploper geworden. Zij versloegen VDO met 12-5 op de slotdag.
Teams in play-offs: DBBR, DBMN en DBA.

Heren C
In de heren C grijpt DSWN net naast een play-offticket. Zij hadden twaalf wedstrijdpunten nodig om plek 2 over te nemen, maar dat lukt nét niet. Ze kwamen in de 11-6 zege op DOGD één wedstrijdpunt tekort. Daarnaast versloeg BDC DVK met 13-4.
Teams in play-offs: BDC en DORA.

Dames A
Bij de dames A is RDB de koploper geworden. Zij wonnen met ruime cijfers van DVK: 11-0. DONHN is de nummer 2 van de poule geworden. Zij versloegen SDC met 9-2. DVO verloor de laatste wedstrijd. Tegen DVS werd het 6-5.
Teams in play-offs: RDB, DONHN, DVO en DVS.

Dames B
Bij de dames B is FDB de nummer 1. Zij wonnen van DSWN met 8-3. DBA is de nummer 2. Zij wisten niet te winnen van DBMN: 6-5. Tot slot won VDO met 6-5 van DBBR.
Teams in play-offs: FDB, DBA, DBMN en DSWN.

Jeugd A
In de jeugd A waren FDB en DONHN al zeker van een plek in de winnaarsrondeop de finaledag. Zij speelden dit weekend tegen elkaar en FDB won. Zij zijn zodoende zonder puntverlies de poule doorgekomen. Ook DSWN heeft zich geplaatst voor de winnaarsronde. Op basis van het winstpercentage behoren zij tot de twee beste nummers 3 van de poule. Afgelopen weekend waren zij met 8-3 te sterk voor RDB. De wedstrijd tussen DBBR-2 en PDB is nipt gewonnen door DBBR-2: 6-5.
Teams in winnaarsronde: FDB, DONHN en DSWN.
Teams in verliezersronde: RDB, PDB en DBBR-2.

Jeugd B
In de jeugd B heeft DBMN de laatste wedstrijd van het seizoen op reglementaire wijze gewonnen van TDV. Zodoende komen DBMN en DVO terug in de winnaarsronde. TDV is uiteindelijk de minste nummer 3 en zij spelen in de verliezersronde, evenals KDO.
Teams in winnaarsronde: DVO en DBMN.
Teams in verliezersronde: TDV en KDO.

Jeugd C
In de jeugd C heeft DBBR-1 opnieuw een zege geboekt. Dankzij de zege op DVS (6-5) hebben zij alle wedstrijden in de poule gewonnen. DOT was op de slotdag met 10-1 te sterk voor SDC.
Teams in winnaarsronde: DBBR-1, RDO en DOT.
Teams in verliezersronde: DVS en SDC.

De play-offs voor de senioren staan gepland op 2 juni en de finale zal plaatsvinden op 9 juni. De jeugd speelt zijn finale op zaterdag 16 juni.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek