De vijfde speelweek van de LaCo werd afgelopen weekend afgewerkt. Zowel de senioren als de junioren kwamen in actie. Speciale aandacht voor de jeugd van de PDB, zij wisten namelijk voor het eerst een wedstrijd te winnen sinds dat ze in 2014-2015 weer deelnamen aan de LaCo jeugd.

Jeugd
De eerste overwinning van de PDB werd geboekt op de DBBR-2. In de beginfase van de partij in Jeugd A keken de Brabanders al snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar dat draaiden ze daarna snel om. De laatste drie singlewedstrijden werden gewonnen en de PDB ging met een voorsprong de koppelwedstrijden in. Ook daar ging het goed. De eerste twee partijen werden gewonnen, maar de DBBR pakte de laatste twee punten in de koppelfase. De teamwedstrijd ging vervolgens naar de PDB, waarna Gino Lagrene ook de captainspartij won. De PDB boekte een 7-4 overwinning en gaat de DBBR voorbij op de ranglijst. De strijd tussen de ongeslagen koplopers FDB en DONHN werd overtuigend gewonnen door de Friezen met 9-2 en RDB-DSWN eindigde in 4-7. In Jeugd B begon de jeugd van de DBMN de wedstrijd tegen TDV als ongeslagen koploper, maar werd afgelopen weekend op de eerste nederlaag getrakteerd. De ploeg uit Goirle won met 7-4 en komt zo op gelijke hoogte met de DBMN. In de andere partij stonden de KDO en de DVO tegenover elkaar. De KDO hield de kampioen van vorig jaar goed bij, maar uiteindelijk won de DVO nipt met 6-5. De ongeslagen koploper DBBR 1 van Jeugd C nam het in de afgelopen speelronde op tegen de nummer twee DVS. Lucas Wijnbergen (DVS) wende in de captainswedstrijd een blamage af voor zijn team. Voorafgaand aan die laatste wedstrijd stonden zij namelijk met 10-0 achter, maar een 3-1 overwinning op Andy van de Leek zorgde ervoor dat ook DVS op het scorebord kwam. De andere wedstrijd in deze competitie ging tussen de SDC en de DOT. De uitslag is nog niet bekend.

Heren
De strijd tussen de DVS en DVO om de koppositie in Heren A werd gewonnen door de heren van DVS. Zij pakten met 11-6 de winst en gaan nu dus alleen aan de leiding. De heren van de DONHN en van SDC streden om hun eerste punt in de competitie. De SDC wist de wedstrijd ruim te winnen (13-4) en zij verlaten dus de laatste plaats. In de heren B wist koploper DBMN opnieuw te winnen. Zij waren met 10-7 te sterk voor DBA en zijn tot nu toe foutloos. De uitslag van de partij tussen VDO en DBBR is nog niet bekend. In de Heren C verstevigde lijstaanvoerder BDC haar koppositie. Zelf wonnen zij overtuigend met 11-6 van DVK en de nummer twee van de competitie, DSWN, verloren nipt van DOGD. Dick Honebecke won in de slotpartij met 4-2 van Tony Lelieveld, waardoor de DOGD met 9-8 won.

Dames
Koploper DONHN van de Dames A wist ook de vijfde wedstrijd ruim te winnen. Hekkensluiter SDC werd met 8-3 aan de kant gezet. Ook de RDB won hun partij overtuigend: het werd 9-2 tegen DVK. De laatste wedstrijd van de Dames A was een spannende. In de captainspartij zorgde Marlyn Houtman van DVO voor de zege. Zij versloeg Mery Wolsink van DVS met 3-1, waardoor de DVO met 6-5 terug naar Hengelo reisde. Bij de Dames B is de FDB nu alleen de koploper. Zij waren met 7-4 te sterk voor DSWN, terwijl nummer twee DBA verloor van DBMN met 6-5. Christel Keijzer won de slotpartij met 3-1 van Jessica van Vugt. De uitslag van de wedstrijd tussen VDO en DBBR is nog niet bekend.

Voor alle uitslagen op een rij en de statistieken klikt u hier.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek