Zaterdag gaat de Landelijke Competitie weer van start! Zowel de senioren als de jeugd kent zijn eerste speelweek. Op de algemene LaCo pagina zijn de poules en speelschema’s te vinden inclusief alle teamsamenstellingen.

In alle categorieën staan gelijk mooie krakers op het programma tijdens de eerste speelronde van het LaCo-seizoen 2019/2020.

Heren
Zestien teams gaan van start bij de heren. In poule B zijn het de ‘defending champs’ van DVO die het opnemen tegen de nr 3 van vorig jaar DBMN. In poule C neemt de andere nummer 3 van vorige jaar de DORA het op tegen de BDC en staat er gelijk een burenstrijd op het programma, DOT – FDB. In de 3e poule bij de heren zal de DBA de strijd aangaan met de DONHN en neemt DVK het op tegen de DVS.

Dames
Bij de dames schreven 13 teams zich in. In poule B speelt de de kampioen van vorig jaar, RDB, tegen de nummer 3 DSWN. De andere wedstrijd in poule B gaat tussen de DVO en DBMN.

In de andere poule zal de andere nummer 3 van vorig jaar, DONHN, de strijd aangaan met de BDA en spelen de DVK en DVS tegen elkaar. De laatste dameswedstrijd uit deze speelronde is de wedstrijd tussen de SDC en FDB.

Jeugd
De jeugd start dit seizoen met 9 teams onderverdeeld in twee poules. De nummer 2 van vorig jaar DSWN neemt het in de 1e speelronde op tegen DONHN/DVK. Mooi om te zien dat 2 lidorganisaties gezamenlijk optrekken in het jeudgdarten, een voorbeeld wat volgend jaar hopelijk navolging zal krijgen van andere lidorganisaties welke alleen net te weinig jeugdspelers en/of begeleiders hebben.

De tweede wedstrijd in poule B gaat tussen de DBBR en de RDO. De laatste wedstrijden uit deze speelronde komen uit poule A bij de jeugd. In deze poule zal de andere nummer 3 van vorig jaar RDB het opnemen tegen de DBA en speelt de DVS tegen DBMN.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek