Chris Landman wist zich na een sterk jaar op de BDO-tour voor het tweede jaar op rij te plaatsen voor de Lakeside. Daar treft hij dinsdag de Noord-Ier Kyle McKinstry.

Met een finaleplaats op de Isle of Man Open en halve finales op zowel de Welsh en German Open trekt Landman met een goed gevoel naar Frimley Green. “Het liep dit jaar inderdaad erg lekker. Ik heb daardoor veel vertrouwen opgedaan en kijk met een goed gevoel vooruit naar mijn tweede Lakeside-campagne”, aldus de Nederlander in gesprek met Dartsnieuws.com.

Vorig jaar verloor Landman in de voorronde van landgenoot Derk Telnekes, dit jaar treft hij in de eerste ronde dus McKinstry. “Het was jammer om vorig jaar meteen tegen een landgenoot te moeten spelen, maar toch was het een mooie ervaring. Dat eerste optreden op het grote Lakeside podium gaf wel motivatie om te proberen er dit jaar weer voor te gaan. En een voordeel, ik weet nu hoe het is om op dat podium te spelen. Tegen Kyle heb ik al vaker gegooid, zowel gewonnen als verloren, het is dus zowat fifty-fifty tussen ons.”

Het was lange tijd onduidelijk of het WK dit jaar weer in de befaamde Lakeside Country Club zou plaatsvinden. Landman is alvast bijzonder tevreden met de locatie. “Ik vind het super hier. Gezellige sfeer, leuke mensen, top!”

Tot slot peilden we nog even naar de toekomstplannen van de 37-jarige Nederlander. “Op dit moment blijf ik gewoon het BDO-circuit aflopen. Momenteel heb ik nog geen ambitie om prof te worden maar je weet nooit wat de toekomst brengt.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: | | |

Schrijver: Bram Coenen