Steve Lennon speelde afgelopen weekend pas zijn tweede World Cup of Darts, maar liet zien zich thuis te voelen op dit unieke toernooi. Samen met William O’Connor bezorgde hij Ierland een finaleplek op het WK voor landenteams.

De geplaatste landen Engeland, Oostenrijk en Nederland moesten allemaal het veld ruimen tegen de ontketende Ieren. De Schotten Peter Wright en Gary Anderson bleken net een maatje te groot in de finale. Desondanks is Lennon enorm trots op de progressie die hij en O’Connor gemaakt hebben.

”Het bereiken van de finale was iets groots. Ik had een goed resultaat verwacht op de World Cup maar niet zó goed”, geeft Lennon toe in gesprek met de PDC.

”We hebben als team briljant gepresteerd. Hopelijk doen we het volgend jaar nog een stukje beter. We kunnen enkel positief terugkijken op afgelopen weekend. Dit heeft ons vertrouwen een boost gegeven, ondanks verlies in de finale. Hier kunnen we op voortbouwen.”

Volgens teamgenoot O’Connor heeft het Euro Tour-circuit bijgedragen aan het Ierse succes vanwege de extra mogelijkheden om podiumervaring op te doen. Lennon is het met hem eens. ”Dat heeft zeker geholpen in onze ontwikkeling en zal ons in de toekomst nog verder helpen.”

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek