Kai Fan Leung was vrijdag één van de twee winnaars op de Britse Q-School in Wigan. De darter uit Hong Kong was in de finaleronde te sterk voor Lisa Ashton.

Leung voorkwam op deze manier dat Ashton de eerste speelster zou worden die door de Q-School heen zou komen. In het verleden was landgenoot Royden Lam in het bezit van een PDC Tour Card, echter maakte The Wolf nauwelijks gebruik van zijn toegang tot het PDC-circuit. Leung is echter van plan om wel Pro Tour-toernooien te spelen.

”Dit is geweldig. Ik had niet verwacht dat ik zo ver zou komen. Het is mijn tweede deelname aan de Q-School en ik ben erg blij dat ik er doorheen ben gekomen.”

”Mijn plan is om hier (in Engeland, red.) te blijven om toernooien te spelen en te zien hoe dat gaat. De Aziatische Tour heeft mij enorm geholpen om mezelf te verbeteren. De Aziatische spelers krijgen meer ervaring, worden beter en we laten steeds meer zien wat wij kunnen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek