Adrian Lewis en Dimitri van den Bergh staan vrijdagavond tegenover elkaar in de kwartfinales van de World Matchplay in Milton Keynes.

In de head-to-head is het Van den Bergh die met 3-2 leidt tegen Jackpot. Tijdens het afgelopen wereldkampioenschap troffen ze elkaar nog. Toen ging de winst met 4-3 in sets naar de Belg. Lewis denkt echter beter voor de dag te komen dan ruim een half jaar geleden.

”Toen speelde ik helemaal niet goed. Misschien had ik zelfs nog geluk dat ik drie sets wist te winnen. Hij gaat een zwaardere kluif aan mij krijgen”, vertelt de Engelsman aan Sky Sports.

”Ik zal zorgen dat ik volledig klaar voor hem ben. Normaal gesproken speel ik vaak goed in lange wedstrijden. Misschien komt dat omdat je dan meer tijd hebt om er lekker in te komen. Een kort format kan tegen je werken omdat je dan misschien gaat proberen te forceren, dat is nu niet het geval.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek