Nu het dartscircuit stil ligt door de coronacrisis komen er af en toe leuke verhalen uit het verleden naar boven. In dit geval met Darren Webster en Adrian Lewis in de hoofdrol.

In gesprek met Live Darts TV liet Webster immers weten dat hij zo’n elf jaar geleden een tijdje gezocht werd door de Nederlandse politie. “Samen met Adrian Lewis was ik die dag actief geweest op een Pro Tour te Nuland. Na afloop van dat toernooi wilden Adrian en ik nog wat te eten halen. Uiteindelijk bood ik aan om kebab te halen. Het was er echter zo druk dat het wel anderhalf uur duurde vooraleer ik terug in het hotel was.”

Terug in het hotel trof Webster een in paniek zijnde Lewis aan. “Ik heb net de politie gebeld om te zeggen dat je ontvoerd bent”, aldus Lewis. “De Nederlandse politie loopt nu over de straten om je te zoeken.”

“Ze vroegen me hoe oud je was, dus ik zei 40. Maar ik maak me erg zorgen, want hij is maar een meter groot”, ging Lewis verder. “Vervolgens heb ik zelf de politie moeten bellen om te vertellen dat het een groot misverstand was”, aldus een lachende Webster. “Dat verhaal vergeet ik nooit meer.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen