Adrian Lewis krijgt zaterdagavond een kans op revanche tegen Michael van Gerwen in de kwartfinales van de Grand Slam of Darts.

De twee rivalen troffen elkaar eerder in de groepsfase, toen ging de winst met 5-2 naar Van Gerwen. Lewis slaagde er vervolgens wel in de poulefase te overleven, waarna hij James Wade uitschakelde bij de laatste zestien.

Die overwinning zorgde voor toenemend vertrouwen bij Jackpot, die zichzelf een goede kans geeft tegen de nummer één van de wereld. ”Iedereen weet wat Michael kan doen. Hij is niet voor niets de beste darter ter wereld. Maar als ik hem kan bijblijven, net zoals in het begin van mijn partij tegen hem in de groepsfase, dan maak ik een geweldige kans.”

”De spelers die mijn versnelling – die ik tegen James Wade liet zien – kunnen volgen, zijn op één hand te tellen. Ik weet dat ik het kan en voel mij als herboren. Dat was nodig, want ik kon niet blijven leunen op het verleden.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek