Adrian Lewis heeft gezegd dat hij ‘klaar’ is om te strijden om de eindzege op de World Matchplay in Blackpool later deze maand.

De tweevoudig wereldkampioen toont de afgelopen weken tekenen van herstel door terug te keren in de mondiale top-16. Na het WK Darts zakte Lewis van de zevende naar de 21ste plek op de PDC Order of Merit.

Dit was de laagste positie van ‘Jackpot’ op de wereldranglijst in meer dan een decennium. Na goede resultaten op de Pro- en Euro Tour heeft de Engelsman de weg omhoog echter weer gevonden.

”Ik heb er veel trainingsuren ingestoken, mijn vorm is nu goed”, vertelt Lewis in gesprek met Live Darts. ”Onlangs gooide ik een negendarter op de Pro Tour, dus mijn niveau is stijgende.”

”Na mijn operatie was ik min of meer voor zes maanden uitgeschakeld. Ik wist dat het lang ging duren voordat ik weer op mijn oude niveau terug zou zijn. Zover is het nog niet, maar ik ben er niet ver van verwijderd. Mijn rug houdt het uitstekend, wat dat betreft had ik niet meer kunnen wensen.”

Lewis stond in juni in de finale van de Gibraltar Darts Trophy en bereikte dit jaar ook al tweemaal de eindstrijd op een Players Championship. ‘Jackpot’ was er dus al een aantal keer dichtbij om zijn eerste PDC-titel sinds april 2017 te winnen. Een nieuw wedstrijdplan moet Lewis helpen om weer titels te gaan pakken.

”Vroeger ging ik te snel doorgooien, nu neem ik een stap terug, waardoor ik volledig geconcentreerd ben voor mijn beurt. Ik ben hard aan het werk om mijn spel te verbeteren, er is geen reden waarom ik geen toernooien meer kan winnen.”

Kelly Deckers/PDC Europe

Foto: Kelly Deckers/PDC Europe

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek