Adrian Lewis is er zeker van dat hij spoedig weer een rol van betekenis kan spelen tijdens de grote toernooien. ‘Jackpot’ bivakkeert al een jaar rond de zestiende plek op de wereldranglijst.

Sinds juli 2017 haalde Lewis geen kwartfinale meer tijdens een televisietoernooi. Wel boekte de tweevoudig wereldkampioen een succesje in maart dit seizoen, door een Players Championship te winnen. Dat was zijn eerste PDC-titel in twee jaar tijd. In een interview met Live Darts geeft de Engelsman toe dat hij momenteel niet in zijn beste vorm steekt.

”Ik presteer erg wisselvallig, maar ik heb nu het juiste materiaal gevonden. Sinds kort gooi ik met kleine flights, wat ik in de eerste tien jaar van mijn carrière ook gebruikte. Ik weet eigenlijk niet waarom ik daar vanaf ben gestapt.”

”Ik gooi nu veel meer 180’ers, dat laten mijn prestaties in de afgelopen weken zien. Wanneer mijn 180-scores terug zijn, ben ik een gevaarlijke speler.”

Lewis was jarenlang van vaste waarde in de Premier League Darts. Tijdens de afgelopen twee edities ontbrak ‘Jackpot’ echter. De darter uit Stoke-on-Trent hoopt zich met een sterke tweede seizoenshelft weer in de kijker te spelen.

”Ik heb de Premier League mist. Ik ben de laatste speler die een negendarter in de Premier League heeft gegooid. Sterker nog, ik heb de laatste twee negendarters gegooid. Ik heb al een paar jaar geen uitnodiging meer gekregen en sindsdien is er geen perfecte leg meer geproduceerd.”

”Op basis van mijn huidige prestaties heb ik geen plek verdiend. Wanneer ik weer begin te winnen, komt dat vanzelf weer. Het oefenen gaat uitstekend. De finishes gaan goed en ik gooi hier en daar wat negendarters. Ik heb enkel wat meer zelfvertrouwen nodig. En dat krijg je van het winnen van wedstrijden en toernooien.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek