Jamie Lewis was tot ieders verbazing één van de grote sterren tijdens het voorbije WK Darts. De Welshman bereikte de halve finale van het belangrijkste toernooi van het seizoen.

Ruim acht maanden later blikt Lewis in gesprek met Red Dragon Darts terug op zijn bijzondere prestatie. ‘Fireball’ geeft aan dat zijn carrière een positieve wending heeft gekregen.

”Het WK was een belangrijk moment in mijn carrière. Ik dacht dat het toernooi aan mijn neus voorbij zou gaan. Maar via het kwalificatietoernooi wist ik mij toch te plaatsen. Dus het lag niet in de lijn der verwachting dat ik de halve finale zou halen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik er echt in geloof dat ik de top kan halen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Het sprookje van Lewis werd in de halve finale gestuit door Phil Taylor. De uitslag (6-1) was gezien het spelbeeld aan de ruime kant. De 26-jarige darter had zelfs 4-0 in sets voor kunnen staan, maar miste te veel pijlen op de dubbels. Lewis heeft inmiddels de halve finale een aantal keer teruggekeken.

”Ik speelde scorend goed in de halve finale en kreeg voldoende kansen om legs te winnen. Maar als je 41 pijlen nodig hebt om veertien dubbels te gooien, dan kan je niet van Phil winnen. Zeker als hij meer dan vijftig procent van zijn kansen wel benut. Ik heb er veel van geleerd en ik kan niet anders dan trots zijn.”

Lewis slaagde er wel in om de nummer twee van de wereld te verslaan. De Welshman stond in de tweede ronde van het WK tegenover Peter Wright en won het duel verrassend met 4-1 en wierp ruim 107 gemiddeld in deze partij. Een prestatie die ‘Fireball’ nooit gaat vergeten.

”Dit was mijn beste wedstrijd van het toernooi, tegen de nummer twee van de wereld. Ik wist dat ik in topvorm moest zijn en gooide 107 gemiddeld. Anders had ik wellicht verloren, dus ik moest goed spelen. Ik ga deze wedstrijd nooit vergeten.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek