De maand juni is normaliter de maand van de World Cup of Darts, maar door de coronacrisis is de editie uitgesteld tot november. De PDC besloot met Adrian Lewis terug te blikken op de legendarische finale van de editie in 2012.

Het duel tussen Engeland en Australië werd beslist via een shoot-out. In de eindstrijd van de World Cup of Darts kwamen Phil Taylor en Lewis op een 3-0 voorsprong. Dankzij de zege van Paul Nicholson op Jackpot dwong Australië uiteindelijk een koppelduel af.

Het Australische duo won de teamgame en bracht daarmee de stand op 3-3. Een allesbeslissende leg moest de doorslag geven welk land uiteindelijk met de wereldtitel huiswaarts kon keren. In de shoot-out kregen alle vier spelers kansen om hun land te titel te bezorgen.

Nicholson, Taylor en Whitlock faalden. Daarna was het Lewis die Engeland naar de eindwinst gooide. Diezelfde Lewis had even daarvoor eigenlijk zijn pijlen opgeborgen in de overtuiging geen kans meer te krijgen.

”Ik dacht dat het klaar was”, vertelt de tweevoudig wereldkampioen daarover in gesprek met Dan Dawson. ”Het was uiteindelijk de beste dart die ik ooit gegooid heb. Voor het eerst op de World Cup spelen en dan zo winnen, dat was top.”

”Het was ook behoorlijk beangstigend. Op de achtergrond zat Phil mij een beetje uit te dagen, maar daarom klikte het ook zo goed. We waren een geweldig koppel. Zeker met mijn scoringskracht en zijn dodelijke finishes. Op die manier wisten we dat we altijd kansen zouden krijgen.”

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek