Adrian Lewis won in 2014 met de UK Open voor het laatst een PDC-major. De 35-jarige Engelsman is echter fitter dan ooit en wil op de World Matchplay nog eens uitpakken.

Lewis verloor tijdens de lockdown aardig wat gewicht. “Samen met mijn vrouw volg ik al een drietal maanden een fitnessprogramma. Ik voel me nu veel beter in mijn vel. Voor een darter is immers niet alleen het fysieke maar zeker ook het mentale aspect zeer belangrijk”, aldus ‘Jackpot’ in gesprek met PDC.TV.

Deze week trekt de Pro Tour zich opnieuw op gang met de PDC Summer Series en daar kijkt Lewis met vertrouwen naar uit. “De eerste dag zal het misschien nog wat raar aanvoelen om opnieuw een toernooi te gooien maar de dagen nadien zal alles wel snel loslopen. Ik hoop vooral de week erna op de World Matchplay nog eens goed te presteren. De voorbije twee edities ging ik er immers snel uit.”

Verrassingen op World Matchplay

Lewis verwacht mogelijk enkele verrassingen op de World Matchplay. “Zonder publiek zijn het alleszins totaal andere omstandigheden. Ik denk dat Ian White, iemand die in gelijkaardige omstandigheden altijd heel goed presteert op de vloertoernooien, wel eens heel ver kan geraken.”

Tags:

Author: Bram Coenen