Vanuit verslagen positie wist Adrian Lewis donderdagavond de kwartfinales van de Grand Slam of Darts te halen na een zege op James Wade.

De tweevoudig wereldkampioen was dichtbij uitschakeling, nadat hij na vijftien legs tegen een 9-6 achterstand aankeek. Met een uiterste inspanning en vier legs op rij slaagde Lewis er toch nog in om Wade eruit te knikkeren in Wolverhampton.

”Vanaf 9-6 ging ik als een malle tekeer”, zei Lewis na afloop tegen Live Darts. ”Ik raakte gefrustreerd, omdat ik niet naar mijn mogelijkheden speelde.”

”Ik ben zo blij dat ik deze wedstrijd gewonnen heb. James en ik hebben veel respect voor elkaar en het is geweldig om weer in de kwartfinale te staan.”

Wade kreeg zelf één matchdart om de partij te winnen. Lewis speelde in de achttiende leg hoog spel door vanaf 84 niet naar de bull toe te werken, met The Machine wachtend op 161.

Jackpot zette zijn score weg op 32, waarna Wade zijn matchdart net naast het ijzerdraad van de bullseye wierp. Na afloop vertelde Lewis dat dit geen bluf was, maar een vergissing. ”Ik deed het niet bewust, ik dacht dat James nog op 181 stond in plaats van 161. Gelukkig werd deze fout mij niet fataal.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek