Na een prijzendroogte van twee jaar wist Adrian Lewis zondagavond voor het eerst sinds 2017 een PDC-toernooi te winnen.

Dit deed Lewis ten koste van Raymond van Barneveld. De Engelsman was in de finale van het achtste Players Championship-toernooi met 8-3 te sterk voor de 51-jarige Hagenaar. De tweevoudig wereldkampioen wist vanaf een 3-2 achterstand zes legs op rij te winnen voor de hoofdprijs.

‘Jackpot’ wist na vijf verloren finales op rij eindelijk weer een PDC-titel op zijn naam te schrijven. ”Dit was één van de lastigste wedstrijden die ik ooit gespeeld heb”, zei Lewis na afloop.

”Raymond is nog steeds één van de beste spelers ter wereld”, vertelde ‘Jackpot’ lovend over zijn Nederlandse tegenstander. ”Hij heeft het lastig op dit moment, want de Premier League kan enorm zwaar zijn, zeker wanneer je vaak verliest. Het is pittig om jezelf op te rapen nadat je met jezelf in de knoop zit. Dus het is een knappe prestatie van Barney om hier de finale te halen, hij heeft veerkracht getoond.”

”De vloertoernooien zijn het moeilijkst om te winnen. Ik ben blij dat ik eindelijk weer een toernooi heb gewonnen. Ik kijk uit naar de toekomst en om nog verder terug te keren naar mijn oude vorm.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek