Adrian Lewis krabbelt langzaam weer een beetje op. De tweevoudig wereldkampioen kende een grote dip in 2017, met als dieptepunt uitschakeling in de eerste ronde van het WK Darts.

Dit jaar is bij vlagen de oude Lewis te zien. Zo speelde hij een uitstekende eerste ronde op de World Grand Prix tegen Michael Smith. Maar een ronde later zakte ‘Jackpot’ door de ondergrens tegen James Wilson. Lewis beaamt dat hij nog niet terug in topvorm is, maar dat hij de weg omhoog wel weer heeft gevonden. Het uiteindelijke doel is een terugkeer in de top vier van de wereldranglijst.

”Ik heb de top van het darten gehaald, ben naar beneden gevallen en krabbel nu weer terug omhoog”, vertelt de 33-jarige Engelsman over zijn huidige situatie.

”Mijn ambitie is om terug te keren in de top vier, daar hoor ik thuis. Ik maak kleine stapjes vooruit, voel me nog niet honderd procent, maar ik speel alweer aardig. Ik kom steeds verder op de toernooien en dat is goed om te zien.”

Waar Lewis in het verleden nog geregeld Pro Tour-toernooien oversloeg, is ‘Jackpot’ dit seizoen bijna overal aanwezig. ”Dit jaar heb ik veel meer toernooien gespeeld dan in de afgelopen jaren. Daar pluk in nu de vruchten van.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek