De Britse sportzender Sky Sports blikt met spelers terug op de grootste overwinning uit hun carrière. Ditmaal spraken zij met Adrian Lewis over zijn wedstrijd tegen Phil Taylor op de Grand Slam of Darts 2013.

Met twee wereldtitels op zak leek Lewis op dat moment de grootste bedreiging voor Taylor te gaan worden. Eerder dat jaar troffen ze elkaar ook in de finale van de World Matchplay en toen werd het 18-13 voor The Power. Laatstgenoemde gooide toen 111 gemiddeld, tegenover 105 voor Jackpot.

De clash op de Grand Slam of Darts overtrof die partij. Er werd 32 keer een 180-score gegooid, op dat moment een record. Het gecombineerde wedstrijdgemiddelde was 110.37, destijds eveneens een PDC-record. Taylor kwam tot een gemiddelde van 109.76, terwijl Lewis zelfs een moyenne van 110.99 noteerde.

”Op een gegeven moment gooide ik zelfs 115 gemiddeld en stond ik 8-9 achter”, zo blikt de 35-jarige Engelsman in gesprek met Sky Sports terug op deze wedstrijd.

”Ik dacht wat moet ik nog doen? Even later ging ik het podium af met 111 gemiddeld, tegenover 110 voor Phil. Voor mijn gevoel had ik niets verkeerd gedaan. Wellicht moest het gewoon zo zijn.”

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek