De laatste zestien van het German Darts Open is zondagmiddag van start gegaan. In de live blog kunt u de verrichtingen van onder meer drie Nederlandse troeven volgen.

HappyBet German Darts Open
Zondag 23 april – Middagsessie
Derde ronde

Michael van Gerwen v Adam Hunt 6-3
Ian White v Mervyn King 6-4
Simon Whitlock v Rob Cross 3-6
Benito van de Pas v Joe Cullen 6-5
Peter Wright v Cristo Reyes 6-5
Dimitri Van den Bergh v Gerwyn Price 4-6
Dave Chisnall v Jelle Klaasen 3-6
Mensur Suljovic v Stephen Bunting 6-0

Kwartfinale, halve finale en finale (Vanaf 19:00u)
Michael van Gerwen v Ian White
Rob Cross v Benito van de Pas
Peter Wright v Gerwyn Price
Jelle Klaasen v Mensur Suljovic

Update 16:50u 

Mensur Suljovic is de laatste kwartfinalist. De Oostenrijker kende geen probleem met Stephen Bunting en snelde naar een 6-0 overwinning. Suljovic noteerde een gemiddelde van bijna 104 en gooide zes van zijn negen pijlen op de dubbels raak en liet dus zien dat hij een goede kanshebber is voor de eindzege.

Update 16:25u

Jelle Klaasen blijft zijn goede vorm op de Euro Tour voort zetten met een derde kwartfinaleplek dit jaar.’The Cobra’ wint met 6-3 van Dave Chisnall.

Update 16:00u

Gerwyn Price bereikt voor de tweede keer dit jaar de kwartfinale van een Euro Tour. ‘The Iceman’ verslaat Dimitri van den Bergh met 6-4.

Update 15:35u 

Peter Wright keert vanavond ook terug op het podium. De Schot won met veel moeite van Cristo Reyes met 6-5. De Spanjaard begon voortvarend met een 3-1 voorsprong en een moyenne van 105, maar zakte vervolgens terug. Hierdoor kreeg Wright de kans om de wedstrijd in zijn voordeel om te draaien en die mogelijkheid greep hij met beide handen aan. De UK Open-kampioen kwam goed weg toen ‘The Spartan’ een matchdart miste in de elfde leg, alvorens ‘Snakebite’ via dubbel 5 de zege pakte.

Update 14:55u 

Een sterk finishende Benito van de Pas heeft ten koste van Joe Cullen de kwartfinale van het German Darts Open. ‘The Rockstar’ gooide weliswaar finishes van 74, 94, 124 en 170, maar gooide verder maar één van zijn tien pijlen op de dubbels raak. ‘Big Ben’ was wel scherp op zijn check-outs, de Tilburger had een keurig finishpercentage van 75 procent.

Update 14:25u

Rob Cross blijft doordenderen bij zijn debuut op de European Tour. Cross verslaat Simon Whitlock met 6-3 voor een plek bij de laatste acht van het German Darts Open.

Update 13:55u

Ian White is de volgende tegenstander van ‘MvG’. De Engelsman leverde een fantastische partij af tegen Mervyn King (6-4). ‘The Diamond’ gooide een keurig gemiddelde van 106.55, noteerde drie maximale scores en gooide de helft van zijn pijlen op de dubbels raak.

Update 13:25u

Michael van Gerwen heeft zich als eerste speler voor de kwartfinale van het German Darts Open. De tweevoudig wereldkampioen versloeg Adam Hunt met 6-2. Van Gerwen gooide een gemiddelde van 101,31 en vier maximale scores. ‘Mighty Mike’ had wel enige moeite met het gooien van zijn dubbels, Van Gerwen had 21 pijlen nodig om zijn zes dubbels te vinden.

 

Tags:

Author: Pieter Verbeek