Colin Lloyd vindt dat Gerwyn Price een streep kan zetten onder de nasleep van zijn Grand Slam-overwinning in november 2018.

De Welshman pakte de eindzege in Wolverhampton door Gary Anderson in de finale te verslaan. Na afloop van dat toernooi ging het echter vooral over het gedrag van Price tijdens de Grand Slam of Darts. Ook de DRA (tuchtcommissie) bemoeide zich ermee en gaf ‘The Iceman’ een boete van 21.500 pond en een voorwaardelijke schorsing van drie maanden.

De huidige nummer zeven van de wereld ging daar niet mee akkoord en besloot in beroep te gaan. In hoger beroep boekte de oud-rugbyer een klein succesje. De boete werd met 10.000 pond verlaagd. Wel moest Price ruim 2300 pond aan extra proceskosten betalen.

Lloyd ziet de strafverlaging als een teken dat Price de situatie achter zich moet laten, zodat hij zich kan richten op de tweede seizoenshelft. ”Natuurlijk ging hij te ver, maar de straf vond ik te zwaar”, vindt de voormalig World Matchplay-kampioen.

”Ik ben blij dat de straf gehalveerd is. Iemand heeft hem aangeklaagd bij de DRA en dan wordt zijn situatie bekeken. Daar hebben wij (als dartssport, red.) een tuchtcommissie voor. Zo simpel is het.”

”Gerwyn ging niet akkoord met de sanctie en had daar zijn redenen voor. Vervolgens is zijn boete gehalveerd en krijgt hij geen verdere schorsing. Als ik hem was, zou ik daar mee akkoord gaan. Zet er een streep onder en focus je op het darten”, raadt Lloyd zijn oud-collega aan.

Red Dragon Darts

Foto: Red Dragon Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek