Peter Wright begint zich steeds meer te ontwikkelen tot de Joop Zoetemelk van het darten. Zoetemelk won in 1980 de Tour de France, maar werd ook zes keer tweede tijdens de populaire wielerronde.

Ook Wright heeft één grote titel op zak. De Schotse darter won in 2017 de UK Open, ten koste van Gerwyn Price. Afgelopen weekend nam Price revanche door Snakebite in de finale van de Grand Slam of Darts te verslaan. Het was echter al de achtste nederlaag voor de kleurrijke Schot in een major-finale.

Darts-analist Colin Lloyd neemt het op voor zijn oud-collega. Lloyd, voormalig World Matchplay-kampioen, denkt dat Wright vast nog wel een keer een major gaat winnen. ”Hij blijft zichzelf kansen geven en Peter gaat vast nog wel een andere major winnen. De UK Open heeft ‘ie al binnen, dus hij heeft tenminste al iets”, zegt Jaws tegen Sky Sports.

Lloyd wil de schuld van het verliezen van deze major-finales niet volledig bij Wright leggen. ”Peter heeft de pech dat hij telkens spelers tegenkomt die fenomenaal spelen in de finale.”

Op de prestatie van Gerwyn was niets af te dingen. Die gooide op een gegeven moment een gemiddelde van 113. Daar is niets tegen te beginnen, tenzij je zelf 116 of 117 gemiddeld gooit. Wright is nog steeds een geweldige speler en ik denk dat hij nog een grote major gaat winnen ergens.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek