Fans van Michael van Gerwen hoeven zich geen zorgen te maken over de prestaties van hun idool, zo garandeert voormalig profdarter Colin Lloyd in gesprek met The Darts Show.

De voormalig nummer één van de wereld houdt geloof in de huidige nummer één bij de PDC. Van Gerwen begon het jaar sterk met zijn derde wereldtitel, zijn vijfde eindzege op de Masters en zijn vijfde Premier League-titel.

Na de Premier League wist Van Gerwen echter geen toernooi meer te winnen. Naast de resultaten werd ook zijn vorm behoorlijk minder. De Vlijmenaar heeft al dertien duels op rij geen gemiddelde van boven de honderd gegooid.

Geen reden tot paniek, zo vindt Lloyd, voormalig winnaar van de World Matchplay. ”Iedereen heeft wel eens een fase waarin het niet lekker loopt. Michael zit nu in die fase en dat weet hij zelf ook.”

”Niet iedereen wint wedstrijden met honderd gemiddeld. Mensen zijn tegenwoordig veel te veel met gemiddeldes bezig. Ik zou liever een wedstrijd met 13-11 en 86 gemiddeld winnen. Mij maakt dat niet uit, in een volgende wedstrijd heb je weer een kans om het recht te zetten.”

Colin Lloyd stelt de fans van Michael van Gerwen gerust.

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Komende vrijdag maakt Van Gerwen zijn eerste opwachting sinds zijn uitschakeling op de World Matchplay tegen Glen Durrant. De drievoudig wereldkampioen wordt in Australië verwacht waar de Brisbane Darts Masters wordt gespeeld.

Met drie World Series-toernooien en een aantal Euro Tours werkt Mighty Mike toe naar het belangrijke najaar, wanneer ze meeste grote prijzen worden verdeeld. Lloyd verwacht dat Van Gerwen dan gewoon weer zijn mannetje staat.

”Michael hoeft zich geen enkel zorgen te maken. Ik denk dat hij nog sterker en beter terugkeert. Wellicht zal hij extra gemotiveerd zijn omdat hij de afgelopen tijd weinig heeft gewonnen.”

”Hij heeft veel klasse in huis, is de nummer één van de wereld! En dat wordt je niet zomaar, daar moet je veel voor winnen. Dat doet Michael, hij is een winnaar. Ik maak mij geen enkel zorgen om hem.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek