Joe Cullen won onlangs de European Darts Matchplay door Michael van Gerwen in de finale te verslaan. Het was de grootste titel uit zijn carrière.

Lange tijd lukte het ‘The Rockstar’ niet om zijn talent in te lossen. Nu de eerste Euro Tour-titel binnen is, wordt er meer van Cullen verwacht. Ook door voormalig darter Colin Lloyd, tegenwoordig werkzaam als spotter bij Sky Sports. Op de website van zijn werkgever vertelt ‘Jaws’ dat hij nog veel meer potentie bij Cullen ziet.

”Joe is al een aantal jaren een goede speler, maar ik verwacht meer van hem. Ik wil hem vaker zien winnen, want hij is een geweldige darter. Hij heeft geen angst voor zijn tegenstanders. Soms ziet het er zo makkelijk uit bij hem.”

”Hij weet dat hij beter kan, maar soms wil Joe te graag. Maar hij is zeker goed genoeg. Joe gelooft in zijn eigen kunnen en zo’n resultaat is belangrijk in aanloop naar de belangrijkste periode van het jaar. Een overwinning op de nummer één van de wereld is een geweldige boost voor het zelfvertrouwen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek