Colin Lloyd kijkt reikhalzend uit naar de loting voor de World Matchplay 2019, die op dinsdagmiddag 9 juli wordt verricht.

Het beste wat de dartssport te bieden heeft, komt volgens ‘Jaws’ in actie tijdens het zomertoernooi in Blackpool. Onder meer toppers als Michael van Gerwen, Gary Anderson, Rob Cross en Peter Wright doen mee aan de World Matchplay.

De World Matchplay is na het WK in Alexandra Palace het tweede grootste toernooi op de PDC-kalender. Nadat het deelnemersveld voor het wereldkampioen werd uitgebreid naar 96 spelers, wordt door sommige kenners gesteld dat de Matchplay moeilijker is om te winnen dan het WK Darts.

”Het is ontzettend lastig om dit toernooi te winnen”, onderstreept Lloyd, zelf winnaar van de World Matchplay in 2005. ”De beste zestien spelers van de wereld en de beste zestien darters van het seizoen doen er mee. Het wordt niet veel beter dan dat, de absolute top is aanwezig.”

Door de vormdip van Van Gerwen en het feit dat al veel verschillende spelers een PDC-toernooi hebben gewonnen dit jaar, is er geen uitgesproken favoriet voor de eindzege. Lloyd verwacht veel spektakel in Blackpool dit jaar.

”Vorig jaar was al leuk, maar ik denk dat we bij de komende editie vuurwerk te zien krijgen. Er zaten vorig jaar een paar krakers tussen, maar mijn verwachting is dat dit jaar één van de beste edities ooit wordt.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek