Raymond van Barneveld heeft het niet getroffen bij de loting voor de German Darts Masters 2019. ‘Barney’ treft Gabriel Clemens, die dit jaar al twee Pro Tour-finales wist te halen.

De 52-jarige Hagenaar maakt in Keulen zijn eerste opwachting op de World Series in 2019. Van Barneveld had geen uitnodiging gekregen voor de US Darts Masters in Las Vegas. Na de German Darts Masters is de vijfvoudig wereldkampioen ook aanwezig tijdens het drieluik in Australiƫ en Nieuw-Zeeland.

Michael van Gerwen krijgt in de eerste ronde te maken met Martin Schindler. Van de voorgaande zes ontmoetingen tussen de Nederlander en de Duitser werden er vijf gewonnen door Mighty Mike. De meest recente confrontatie ging echter met 6-5 naar Schindler.

EK-halvefinalist Max Hopp krijgt oud-wereldkampioen Rob Cross tegenover zich in de eerste ronde. De Oostenrijkse publieksfavoriet Mensur Suljovic treft Maik Langendorf.

Peter Wright werd bij de loting gekoppeld aan Robert Marijanovic. Gary Anderson legt aan tegen Nico Kurz, terwijl Daryl Gurney tegenover Christian Bunse staat. James Wade maakt zijn rentree op de World Series tegen Kevin Munch.

De derde editie van de German Darts Masters staat op 12 en 13 juli op het programma. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door Suljovic. ‘The Gentle’ versloeg Dimitri van den Bergh in de finale met 8-2.

Loting German Darts Masters 2019

(1) Peter Wright v Robert Marijanovic
Gary Anderson v Nico Kurz
(4) Daryl Gurney v Christian Bunse
James Wade v Kevin Munch
(2) Michael van Gerwen v Martin Schindler
Mensur Suljovic v Maik Langendorf
(3) Rob Cross v Max Hopp
Raymond van Barneveld v Gabriel Clemens

 

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek