Michael van Gerwen is bij de loting voor de Grand Slam of Darts 2019 in een groep terechtgekomen met Adrian Lewis, Ross Smith en Jim Williams.

Met Lewis heeft Van Gerwen een tweevoudig wereldkampioen én tweevoudig halvefinalist op de Grand Slam of Darts in zijn poule. Smith wist de Vlijmenaar onlangs te verrassen in de eerste ronde van het EK Darts, terwijl Williams de BDO-speler in zijn groep is. De Welshman won dit jaar de BDO World Trophy en is de nummer drie op de BDO-ranking.

Wesley Harms zit bij James Wade, Ian White en Steve Lennon in de groep. Harms deed viermaal eerder mee in Wolverhampton en wist in 2012 en 2018 de groepsfase te overleven. Danny Noppert speelt zijn groepswedstrijden tegen Peter Wright, Ryan Harrington en Wayne Warren. Harrington, zoon van oud-darter Rod Harrington, wist verrassend door het kwalificatietoernooi te komen, terwijl Wayne Warren één van de BDO-darters is op dit toernooi.

Richard Veenstra maakt zijn debuut op de Grand Slam en treft Daryl Gurney, Brendan Dolan en Gabriel Clemens. De twee vrouwelijke deelneemsters zijn in Groep C en Groep E terechtgekomen. Mikuru Suzuki werd gekoppeld aan Gerwyn Price, Dimitri van den Bergh en Robert Thornton. Lisa Ashton neemt het op tegen Rob Cross, Dave Chisnall en Jamie Hughes.

Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson zit in een poule met Darren Webster, William O’Connor en Dave Parletti. De resterende poule is Groep H met Michael Smith, Nathan Aspinall, Martin Schindler en Glen Durrant.

De Grand Slam of Darts 2019 staat van 9 tot en met 17 november op het programma. Price is de titelverdediger op dit toernooi. De Welshman was vorig jaar na een verhitte finale te sterk voor Gary Anderson.

Groep A

(1) Michael van Gerwen
Adrian Lewis
Ross Smith
Jim Williams

Groep B

(8) James Wade
Ian White
Steve Lennon
Wesley Harms

Groep C

(5) Gerwyn Price
Dimitri van den Bergh
Robert Thornton
Mikuru Suzuki

Groep D

(4) Gary Anderson
Darren Webster
William O’Connor
Dave Parletti

Groep E

(2) Rob Cross
Dave Chisnall
Jamie Hughes
Lisa Ashton

Groep F

(7) Peter Wright
Danny Noppert
Ryan Harrington
Wayne Warren

Groep G

(6) Daryl Gurney
Brendan Dolan
Gabriel Clemens
Richard Veenstra

Groep H

(3) Michael Smith
Nathan Aspinall
Martin Schindler
Glen Durrant

Author: Pieter Verbeek