De BDO heeft de loting voor de BDO Lakeside World Championship 2019 verricht. Titelverdedigers Glen Durrant en Lisa Ashton hebben zwaar geloot.

Durrant speelt in de eerste ronde van Lakeside 2019 tegen Mark McGrath of Adam Smith-Neale. McGrath wist eerder dit jaar van Michael Smith te winnen op de World Series of Darts (PDC), terwijl Smith-Neale de verrassende winnaar werd van de Winmau World Masters.

Wouter Vaes is de enige Nederlandse deelnemer die in de voorronde moet starten. De Limburger treft de Belgische qualifier Roger Janssen. Voormalig Premier League-spelers Wes Newton en Andy Hamilton maken hun debuut op Lakeside en moeten eveneens in de voorronde beginnen. Zij staan tegenover respectievelijk Paul Hogan en David Cameron.

Derk Telnekes gaat in de eerste ronde aanleggen tegen Mark McGeeney, nummer één bij de BDO en verliezend finalist in 2018. Wesley Harms opent tegen publiekslieveling Tony O’Shea, terwijl Chris Landman de degens kruist met Kyle McKinstry. Willem Mandigers treft de winnaar uit het voorrondeduel tussen Newton en Hogan. Ook Richard Veenstra gaat starten tegen een speler uit de voorronde. ‘Flyers’ legt aan Jim Widmayer of Nigel Heydon.

Ashton mag als titelverdediger bij de dames ook meteen aan de bak. De viervoudig wereldkampioene werd gekoppeld aan Mikuru Suzuki. Laatstgenoemde wist al tweemaal op rij de kwartfinale op de Winmau World Masters te halen en is al ruim een jaar ongeslagen op het Aziatische damescircuit.

Aan het damestoernooi doen twee Nederlandse deelneemsters mee. Aileen de Graaf treft Paula Jacklin, terwijl Sharon Prins het gaat opnemen tegen Roz Bulmer. Anastasia Dobromyslova, die ook aan het WK Darts bij de PDC meedoet, speelt tegen debutant Laura Turner.

Loting heren

Voorronde
Mal Cuming v Justin Thompson
Brian Lokken v Krzysztof Kciuk
Paul Hogan v Wes Newton
David Cameron v Andy Hamilton
Oliver Ferenc v Ryan Hogarth
Mark McGrath v Adam Smith-Neale
Jim Widmayer v Nigel Heydon
Roger Janssen v Wouter Vaes

Eerste ronde
Mark McGeeney v Derk Telnekes
Martin Phillips v Conan Whitehead
Richard Veenstra v Widmayer/Heydon
Scott Waites v Jeffrey van Egdom
Michael Unterbuchner v Cuming/Thompson
Wayne Warren v Mark Layton
Wesley Harms v Tony O’Shea
Willem Mandigers v Hogan/Newton

Jim Williams v Janssen/Vaes
Daniel Day v Dean Reynolds
Scott Mitchell v Ferenc/Hogarth
Dave Parletti v Lokken/Kciuk
Gary Robson v Cameron/Hamilton
Chris Landman v Kyle McKinstry
Glen Durrant v McGrath/Smith-Neale
Ross Montgomery v Scott Baker

Loting dames

Eerste ronde
Lorraine Winstanley v Casey Gallagher
Trina Gulliver v Karolina Podgorska
Anastasia Dobromyslova v Laura Turner
Aileen de Graaf v Paula Jacklin

Deta Hedman v Maria O’Brien
Fallon Sherrock v Corrine Hammond
Lisa Ashton v Mikuru Suzuki
Sharon Prins v Roz Bulmer

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek