De loting voor de World Series of Darts Finals 2019 heeft een Nederlandse clash opgeleverd tussen Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert. Van 1 tot en met 3 november wordt dit toernooi gespeeld in het AFAS Live in Amsterdam.

De winnaar uit de partij tussen Noppert en De Zwaan speelt in de tweede ronde tegen Gary Anderson. Jermaine Wattimena mag het in eigen land opnemen tegen Gabriel Clemens. Bij winst wacht een duel met Raymond van Barneveld. Barney speelt tijdens de World Series of Darts Finals zijn laatste officiële toernooi in Nederland.

Michael van Gerwen krijgt te maken met de winnaar uit de partij tussen Gerwyn Price en Michael Smith. De loting voor de eerste ronde leverde ook duels op tussen Krzysztof Ratajski en Nathan Aspinall en Dave Chisnall tegen Simon Whitlock. Ricky Evans werd gekoppeld aan Ian White, terwijl Mensur Suljovic het opneemt tegen Kyle Anderson. Jonny Clayton staat tegenover Wayne Jones.

James Wade, Damon Heta, Daryl Gurney, Peter Wright en Rob Cross hebben net als Van Gerwen, Van Barneveld en Gary Anderson een vrijstelling in de eerste ronde. Zij spelen pas hun eerste duel op zaterdag. Alle eersterondepartijen worden op vrijdag afgewerkt.

Vorig jaar werd dit toernooi gewonnen door Wade, die in de finale te sterk was voor Smith. Van Gerwen schreef de drie edities daarvoor op zijn naam.

Loting World Series of Darts Finals 2019

(1) Michael van Gerwen v Michael Smith/Gerwyn Price
(8) James Wade v Wayne Jones/Jonny Clayton
(5) Damon Heta v Kyle Anderson/Mensur Suljovic
(4) Daryl Gurney v Krzysztof Ratajski/Nathan Aspinall
(2) Peter Wright v Ricky Evans/Ian White
(7) Gary Anderson v Danny Noppert/Jeffrey de Zwaan
(6) Raymond van Barneveld v Jermaine Wattimena/Gabriel Clemens
(3) Rob Cross v Dave Chisnall/Simon Whitlock

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Author: Pieter Verbeek