Het wordt een drukke maand voor Glen Durrant. Allereerst probeert ‘Duzza’ om voor de derde keer op rij de Lakeside te winnen. Later deze maand doet hij op de Q-School een poging een PDC Tour Card te winnen.

Na jarenlang flirten met een overstap van de BDO naar de PDC, voegde Durrant eindelijk daad bij het woord. Hij heeft zich definitief ingeschreven voor deelname aan de Q-School, zo vertelt hij aan Live Darts.

”Deelname is bevestigd en ik heb veel zin in de Q-School. Ik ben al een aantal keren naar Barnsley en Wigan (locaties vloertoernooien PDC, red.) geweest om te acclimatiseren. Mensen hebben mij echter gezegd dat deze omstandigheden niets zijn vergeleken met de Q-School.”

”Er gingen geruchten over achthonderd tot duizend deelnemers, maar ik kreeg te horen dat dit aan de hoge kant was. Hoeveel het er ook worden, het wordt sowieso een ander toernooi dan ik ooit gespeeld heb. Maar ik ben daar om mijn Tour Card te winnen en dan zien we wel verder.”

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Grote veranderingen

De Engelse darter uit Middlesbrough staat op een kruispunt in zijn dartscarrière. Bij het winnen van een Tour Card zegt hij mogelijk zijn baan als vastgoedmanager vaarwel om full-time dartsprofessional te worden. In de komende weken staat er dus van alles op het spel voor Durrant.

”Als ik erover na ging denken wat januari voor mij kan betekenen, zou ik ineenstorten. Ik kan de ene week Lakeside voor de derde keer winnen en een week later mijn Tour Card. Dat zou grote veranderingen hebben voor mijn afspraken met sponsors, management en werk.

Het alternatief is mislopen van een Tour Card, dan gaat mijn werk-structuur op de schop. Dus wie weet wat er deze maand in het verschiet ligt?”

Zevenjarenplan

”Ik heb een zevenjarenplan. Mijn voornemen is om na mijn 55ste niets meer te doen. Ik wou dat ik 25 jaar en volledig lichamelijk fit was. Ik ben van dezelfde leeftijd als Gary Anderson en hij zegt telkens hoeveel tol het darten van zijn lichaam vraagt. Mijn plan is dus om nog zeven jaar op professioneel niveau te spelen.”

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek