De jaarlijkse stoelendans voor de tien plekken in de Premier League Darts is in volle gang. De PDC maakt op 1 januari 2019 na de WK-finale bekend welke tien spelers mogen meedoen aan de lucratieve dartscompetitie.

Simon Whitlock plaatste eerder deze week een opmerkelijk bericht op Twitter met betrekking tot de Premier League Darts. De AustraliĆ«r liet weten uit te kijken naar zijn terugkeer in het rondreizende dartscircus. ‘The Wizard is back’, voegde Whitlock aan zijn tweet toe.

Daarmee lijkt de voormalig WK-finalist te suggereren dat hij naar zijn mening zeker is van een invitatie voor de Premier League Darts. Vervolgens kwam dartscommentator Jacques Nieuwlaat met een opvallende passage in zijn maandelijke column op de website van RTL7darts.

Nieuwlaat denkt dat ‘The Wizard’ inderdaad wordt opgenomen in de line-up. ”Ik denk dat (Raymond, red.) van Barneveld er gewoon bij zit, maar dat betekent ook dat er iemand uit de top-10 erbuiten moet vallen. Dat is voor mijn gevoel Whitlock, maar omdat Mensur Suljovic een jaartje Premier League overslaat, zit de Aussie er toch bij”, schreef de Delftenaar in zijn column.

Het management van de Oostenrijker ontkent tegenover Dartsnieuws.com de speculatie van Nieuwlaat. ”Dit is absoluut onzin. Sterker nog, Mensur heeft zijn invitatie van dit jaar als een grote eer gezien en heeft er enorm van genoten”, laat manager Michael Lang desgevraagd weten.

De manager van Suljovic beseft echter wel dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat ‘The Gentle’ een uitnodiging kan verwachten. ”Mensur kijkt er naar uit om volgend seizoen opnieuw in de Premier League te spelen. Wij begrijpen echter wel dat de keuzes moeilijker dan ooit zijn. Dit jaar hebben veel verschillende spelers titels gewonnen, het wordt dus een nachtmerrie voor de PDC.”

De komende weken zal er nog voldoende gespeculeerd worden over de line-up van de Premier League Darts. De top-4 van de wereldranglijst is zeker van een uitnodiging, terwijl de overige zes plekken middels een wildcard worden verdeeld.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek