Michael Unterbuchner heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de halve finales op de Lakeside. De Duitser versloeg Willem Mandigers na een spannend duel met 5-4 in sets.

‘T-Rex’ kwam terug van een 3-1 achterstand tegen de Nederlander. Mandigers mocht in de achtste set voor de wedstrijd gooien, maar Unterbuchner zorgde op knappe wijze voor een break door 261 in zes pijlen te finishen.

De Brabander liep vervolgens achter de feiten aan in de beslissende negende set, maar wist zichzelf in eerste instantie te redden met een schitterende 149 finish. Een leg later was het dan toch gedaan, want Unterbuchner wierp een 15-darter voor de overwinning.

Door de uitschakeling van Mandigers zijn alle Nederlandse deelnemers klaar op de Lakeside, het wereldkampioenschap bij de BDO. De Duitse darter treft de winnaar uit de partij tussen Conan Whitehead en Scott Waites in de halve eindstrijd.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Vrijdag 11 januari
Kwartfinale

Middagsessie
Michael Unterbuchner (88.08) 5-4 (86.43) Willem Mandigers
16:00 Mikuru Suzuki v Maria O’Brien (Halve finale dames)
16:45 Scott Waites v Conan Whitehead

Avondsessie
20:00 Anastasia Dobromyslova v Lorraine Winstanley (Halve finale dames)
20:45 Scott Mitchell v Jim Williams
22:15 Glen Durrant v Kyle McKinstry

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek