Willem Mandigers nam in de eerste ronde een beetje verrassend vrij makkelijk de maat van Paul Hogan. In de tweede ronde treft hij Wesley Harms.

Mandigers kijkt alvast met vertrouwen vooruit naar dat Nederlands duel in de tweede ronde. “Mijn percentage op de dubbels was bijzonder hoog in de eerste ronde tegen Hogan. Als ik mijn scorend vermogen nog wat kan optrekken dan zit een plaats in de kwartfinales er zeker in!”

De twee Nederlanders namen het in het verleden al diverse malen tegen elkaar op, Mandigers vindt het moeilijk om een favoriet aan te duiden. “Wesley en ik wonnen beiden al verschillende keren van elkaar, het is dus zowat fifty-fifty tussen ons.”

Voor de 29-jarige Eindhovenaar is het alweer het vijfde jaar op rij dat hij zich weet te plaatsen voor Lakeside, een tweede ronde plaats vorig jaar was zijn beste resultaat. “Toch heb ik er vertrouwen in om dit jaar verder te geraken. Elk jaar dat ik op dat podium sta doe ik wat extra ervaring op en voel ik me steeds meer ontspannen.” Harms en Mandigers treffen elkaar in de eerste partij op woensdagmiddag.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags:

Author: Bram Coenen