Volgens Momo Zhou gaan de mannen meer druk voelen wanneer zij tegen een vrouw spelen op het WK Darts in Londen. De Chinese maakte begin juni haar opwachting op de World Cup of Darts.

Eerder deze maand werd bekend dat op het WK Darts 2019 twee vrouwelijke darters meedoen. In het deelnemersveld van 96 spelers mogen twee dames het opnemen tegen de mannen, aangezien de PDC geen onderscheid maakt tussen de beide geslachten.

Zhou wil nu graag in de voetsporen treden van Anastasia Dobromyslova. De Russin kwam in het verleden in actie in Alexandra Palace. De Chinese heeft nu ook haar pijlen gericht op deelname aan het wereldkampioenschap. Volgens haar kunnen vrouwen net zo goed worden als de mannen.

”Voor darts hoef je geen bijzonder goede conditie te hebben. Ik denk zelfs dat de mannen meer druk ervaren wanneer ze tegen een vrouw spelen”, vertelt Zhou in gesprek met Live Darts.

”Ik zou dolgraag op het WK Darts spelen, je moet proberen groot te dromen. Mijn doel is om mezelf te verbeteren. Ik wil leren, meer ervaring opdoen en dat terugbrengen naar China om te delen met andere spelers. In China is de sport nog niet heel erg populair, maar dat is de afgelopen twee jaar wel verbeterd.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek