Wayne Mardle vindt dat tweevoudig Premier League-kampioen moet overwegen om zich terug te trekken uit de Premier League Darts. Volgens ‘Hawaii 501’ zou dat beter zijn voor de gezondheid van de Schot.

‘The Flying Scotsman’ kampt al maandenlang met een slepende rugblessure. Vorige week gaf Anderson een 5-1 voorsprong uit handen tegen Michael Smith. De jonge Engelsman ging er alsnog met de overwinning vandoor na twaalf legs (7-5).

”Onder druk voelt een klein pijntje opeens aan als heel veel pijn. Zo werkt de sport, maar ook het leven in het algemeen”, vertelt Mardle aan Sky Sports.

”Hij gooide niet op de goede manier vorige week. Hoe meer druk Smith op hem legde, hoe slechter het werd. Voorafgaand en na de partij liep Anderson niet goed.

”Het zou een goede beslissing zijn om te stoppen met de Premier League. Hij moet het juiste doen, want hij is 47 jaar en moet dit op orde krijgen. Het is een lang seizoen. Ik zeg niet dat de Premier League niet belangrijk is, maar het is geen rankingtoernooi.”

”Als hij zich wil terugtrekken, dan moet Anderson dat besluit snel maken. Dan is het nog mogelijk om een vervanger te vinden. Ik heb medelijden met hem, want hij speelt niet zoals hij kan spelen. Maar hij kan het probleem beter zo snel mogelijk oplossen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek