Wayne Mardle heeft opnieuw harde kritiek geuit op de Darts Regulation Authority (DRA). De darts-analist noemt de beslissing van de tuchtcommissie om Mickey Mansell een boete te geven ‘flauwekul’, zo zegt hij in gesprek met Live Darts.

Mansell kreeg een boete opgelegd van vijfhonderd pond, omdat de Noord-Ier volgens de DRA ‘niet naar zijn beste mogelijkheden’ zou hebben gepresteerd in de eerste ronde van het WK Darts. De linkshandige darter verloor met 75 gemiddeld van Jim Long (3-1) in de eerste ronde. Volgens de tuchtcommissie had Clonoe Cyclone regel 3.8 van het DRA-wetboek overtreden.

Daarin staat dat elke speler naar zijn beste mogelijkheden moet presteren tijdens elke wedstrijd en/of toernooi waaraan deze deelneemt. Dat besluit kwam zo’n twee maanden na de beslissing van de Darts Regulation Authority om Gerwyn Price een recordboete op te leggen. Ook dat besluit kon op flinke kritiek rekenen van Mardle.

De voormalig major-finalist vindt dat de DRA de regels beter moet omschrijven. ”Er is consistentie binnen de DRA. Het komt er op neer dat ze hun eigen regels maken. Ik heb moeite met de manier waarop de boete voor Mansell is omschreven.”

”Niet naar zijn beste mogelijkheden gespeeld, dan hadden ze mij wel een miljoen aan boetes kunnen geven. Het is niet duidelijk en ik vind de bewoording ook niet kunnen. Hier mogen ze niet mee wegkomen.”

”Waarom denk je dat Mickey zelf een statement naar buiten heeft gebracht? Omdat de omschrijving ruimte gaf tot speculatie. Als de DRA had geschreven dat hij de sport in diskrediet had gebracht, dan was dat veel duidelijker geweest.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek